czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mazurek serowo-czekoladowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Staram się by za każdym moje ciasto wyglądało inaczej. Pieczenie to moja pasja.

Mazurek serowo-czekoladowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mazurek serowo-czekoladowy

 

 

  • MASA:
  • 1/2 kg twarogu,
  • 25 dag cukru,
  • sok z cytryny,
  • 2 białka,
  • łyżeczka aromatu migdałowego.

 

  • POLEWA:
  • 5 dag cukru,
  • 15 dag mlecznej czekolady,
  • 3 łyżki mleka.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek serowo-czekoladowy
1. Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na 20 min włożyć do zamrażalnika. Następnie rozwałkować, przełożyć na natłuszczoną blaszkę o wym. 26x36cm. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 20 min w temp. 180st.2. Ser zemleć, utrzeć go z cukrem, olejkiem i sokiem z cytryny. Dodać pianę z białek. Rozsmarować na podpieczonym spodzie, piec 35 min w temp. 180st.3. Mleko z cukrem podgrzać. Dodać połamaną czekoladę, rozpuścić. Polać ciasto. Dowolnie udekorować.
Mazurek serowo-czekoladowy
Etap 1
Mazurek serowo-czekoladowy
Etap 2