Sposób przygotowania:
mazurek wielkanocny z bakaliami
Mąkę przesiać do miski dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka ,cukier waniliowy i zimne masło i szybko wyrobić ciasto.
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na ok.30 min.
Po 30 min. ciasto rozwałkować i wylepić nim blaszkę do pieczenia. gotowe wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min.
Po 30 min. wyjąć i przestudzić.
Przygotować masę kajmakową.
Do garnka wlać wlać słodzone mleko skondensowane i gotować na małym ogniu ok. 30 min., następnie dodać masło i dokładnie wymieszać, gdy jeszcze jest ciepłe wsypujemy po garści orzechów włoskich i płatków migdałowych mieszamy i jeszcze ciepłe wylewamy na przestudzone ciasto.
Zdobimy orzechami ,migdałami i wiórkami kokosowymi
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na ok.30 min.
Po 30 min. ciasto rozwałkować i wylepić nim blaszkę do pieczenia. gotowe wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min.
Po 30 min. wyjąć i przestudzić.
Przygotować masę kajmakową.
Do garnka wlać wlać słodzone mleko skondensowane i gotować na małym ogniu ok. 30 min., następnie dodać masło i dokładnie wymieszać, gdy jeszcze jest ciepłe wsypujemy po garści orzechów włoskich i płatków migdałowych mieszamy i jeszcze ciepłe wylewamy na przestudzone ciasto.
Zdobimy orzechami ,migdałami i wiórkami kokosowymi