Sposób przygotowania:
Mazurek z masą truflową
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem lub margaryną ostrym długim nożem. Zsunąć na stosik, zrobić dołek i wbić żółtka oddzielone od białek, dodać cukier waniliowy i tyle śmietanki, ile zabierze ciasto. Wyrobić i zagnieść ciasto w kulę ,zapakować w woreczek foliowy i schłodzić w lodówce z 30 min. W tym czasie rozpuścić czekoladki truflowe w garnuszku z 1/4 mleka, mieszając na małym ogniu, aby masa nie przywarła do dna. Zestawić, wystudzić masę. Blachę natłuścić i wyłożyć arkuszem pergaminu, ciasto wyjąć, rozwałkować i wylepić nim blachę i jej brzegi, nakłuć widelcem powierzchnię ciasta. Nagrzać piekarnik do 200 st .C i wstawić do gorącego blachę z ciastem na 25-30 min., pilnując czasu pieczenia. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i rozprowadzić masę łyżką lub łopatką kuchenną po całej powierzchni. Udekorować cukierkami-jajeczkami lub orzechami.