madzik925

madzik925

Kucharz
[Przepisów: 5]

Medaliony z łososia z szpinakiem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 540
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i bardzo aromatyczne medaliony z łososia z szpinakiem oraz warzywami. Doskonałe danie na obiad.

Medaliony z łososia z szpinakiem i warzywami

Składniki:

Medaliony z łososia z szpinakiem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z łososia z szpinakiem i warzywami
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy curry. Gdy będzie już miękki, odcedzamy, pozostawiamy do ostygnięcia. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy warzywo będzie już miękkie, dodajemy pieczarki oraz mrożony szpinak. Razem wszystko podsmażamy do uzyskania miękkości . Do rozgrzanego piekarnika wkładamy przyprawiony wcześniej medalion z łososia. Pieczemy go w temp. 180 stopni około 20 minut. W końcowej fazie duszenia warzyw rozbijamy jajko nie mieszając go z warzywami. Całość pozostawiamy aż jajko będzie w całości ścięte. Na talerz wykładamy ryż, upieczony medalion z łososia oraz przyrządzone na patelni warzywa wraz z jajkiem. Jajko oraz ryż możemy posypać koperkiem bądź szczypiorkiem. Do dania pasuje doskonale również sałatka szwedzka, buraczki bądź zwykłe ogórki kiszone. Smacznego!