Sposób przygotowania:
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim
Filet z łososia solimy i pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny.Odstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy szpinak. Na rozgrzana oliwę wrzucamy ząbki czosnku pokrojone w płatki.Gdy czosnek się zrumieni dodajemy mrożony szpinak.Kiedy szpinak się rozmrozi na patelni doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz dodajemy fetę.Szpinaku nie solimy,ponieważ feta jest słona.Najlepiej kiedy woda ze szpinaku odparuje,a gdy jest jej naprawdę dużo to wtedy zlewamy wodę.Wyciągamy łososia z lodówki.Na blaszce kładziemy papier do pieczenia, następnie wykładamy ciasto francuskie.Na ciasto układamy filet z łososia(przeważnie mieszczą się 2 filety). Następnie na łososia wykładamy szpinak.Zawijamy ciasto,powstanie nam rolada i smarujemy ją roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni i pieczemy 30-40min aż ciasto się zrumieni.Smacznego