Sposób przygotowania:
Meduza-ciasto jabłkowo-orzechowe
Jabłka obrać , pokroić, zasypać szklanką cukru. Białka ubić dodając pozostały cukier, dodać jabłka razem z sokiem, który się wytworzył, orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzane go do 180'C i piec przez 35-45 minut. Upieczone odstawić. Sok z ananasów przelać do rondelka, zagotować. Żółtka, cukier i mąkę wymieszać, wlać na gotujący się sok i ugotować budyń. Nakryć folią i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć dodając porcjami budyń i ewentualnie cukier puder. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Na cieście z masą ułożyć krążki ananasa, w otwory w krążkach i pomiędzy ananasami ułożyć owoce lub kawałki marmolady. Wszystko zalać tężejącą galaretką i odstawić by stężało