Sposób przygotowania:
Meksykańskie brownie z rabarbarem
Piekarnik nagrzać do 180st. Do małego garnka dać rabarbar, wodę i cukier. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Kiedy cukier się rozpuści, gotować, aż rabarbar będzie miękki, około 10 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić. Mus gotowy. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, chilli, cynamon i sól. W drugiej misce stopić na parze obie czekolady. Do miski miksera dać masło i cukier, ubić na średniej prędkości. Dodać jajka, mieszać aż się połączą w krem. Dodać ekstrakt waniliowy i rum. Dodać rabarbar i czekoladę, orzechy i wymieszać. Na koniec dodać mąkę z dodatkami i wymieszać chwilę do połączenia się. Blaszkę 21x24 wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować masłem. Wlać ciasto i wygładzić wierzch. Piec, do suchej wykałaczki przez około 35 do 40 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Stopić na parze obie czekolady i wylać jako esy floresy na wierzch. Pokroić na kwadraty i podawać.