Sposób przygotowania:
Metrowiec
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, lekką i jasną masę (najlepiej mikserem). Po utarciu powoli dolewać olej i wodę, cały czas miksując. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Białka ubić z solą na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta. Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 12 x 36 cm i piec około 45 minut w temperaturze 170ºC, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić (Identycznie wykonujemy ciasto ciemnie na końcu dodajemy kakao i olejek cytrynowy). Przekładamy kremem budyniowym potem do lodówki Po przestudzeniu znaczy chłodnym cieście polewamy polewą przygotowana i ostudzona w garnuszku polewamy woda dodajemy cukier margarynę i kakao mieszamy do rozpuszczenia i polewamy przestudzona polewa a potem znowu do lodówki . Wyszło pyszne trochę pracy włożyłam ale zadowolona jestem
kołczu
lalunia
Za to jakie pyszne
wiqqusia
♥
Iwona87
lalunia
Ja miksuje aż masło nabierze konsystencji masy, dodaję budyń i to nic że jest "porowaty " miksuje do zupełnego rozbicia aż powstanie masa :)