Sposób przygotowania:
Metrowiec
wode gotujemy z cukrem, gdy wystygnie miksujemy ją z żółtkami i olejem, a nastepnie dodajemy 3 szklanki mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, pod koniec dodajemy piane ubita z białek i mieszamy. mase dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mąke - mieszamy i wylewamy na waskie blaszki. Pieczemy w temp 180* przez 35-40 minut
Z mleka, mąki i cukru gotujemy gęsty budyń, po ostudzeniu miksujemy z masłem i margaryną. babki kroimy w 'kromki' i naprzemian kolorami przekladamy masą. polewamy polewą i kroimy w poprzek.
Z mleka, mąki i cukru gotujemy gęsty budyń, po ostudzeniu miksujemy z masłem i margaryną. babki kroimy w 'kromki' i naprzemian kolorami przekladamy masą. polewamy polewą i kroimy w poprzek.