Sposób przygotowania:
Metrowiec Gosi
CIASTO: Do miski dać cukier i żółtka. Ubić. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie olej i wodę. Na koniec dodać ubita pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki do drugiej części łyżkę kakao. Obie części zmiksować. Przełożyć do wysmarowanych masłem brytfann (proponuję keksówki). Upiec ok. 40 minut w 180 st.MASA: Ok. 200 ml odlać, resztę zagotować. W odlanej części wymieszać wszystkie składniki prócz margaryny. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż powstanie gęsty budyń. odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu. Utrzeć dobrze wszystko. Odłożyć na 20 minut do lodówki. Oba ostudzone ciasta pokroić w małe kawałki prostokątne. Na zmianę smarować i składać najpierw część żółta potem czarna, żółta, czarna, aż do skończenia ciasta. Można zrobić jedno duuuuuże ciasto lub dwa mniejsze. Polecam. Kroić na skos.