Sposób przygotowania:
Mięciutkie rogale z masą budyniową
Jedną szklankę mleka wlać do rondla ,dodać masło, cukry i doprowadzić do wrzenia. W drugiej szklance mleka rozprowadzić mąki i żółtka ,wlać do gotującego się mleka. Gotować na małym ogniu przez ok. 3-4 minutki cały czas mieszając,potem zdjąć z ognia i odstawić ,aby budyń ostygł. Mleko podgrzać ,wlać do miski dodać cukry i drożdże .Dodać dwa razy przesianą mąkę ,wlać olej ,wbić jajka i żółtka. Wyrobić mikserem na gładkie ciasto i odstawić na pół godziny okryte czystą ściereczką kuchenną. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować .Każde koło pokroić na sześć trójkątów i na każdy kawałek położyć porcje budyniu. Zawinąć zgrabne rogaliki i ułożyć na blaszce. Piec w 160 stopniach przez ok. 20 -25 minut. Jak się ładnie zarumienią ,to znak że są już upieczone.