Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mielona cielęcina z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso a warzywami w sosie podawać z makaronem lub ryżem.

Mielona cielęcina z warzywami

Składniki:

Mielona cielęcina z warzywami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielona cielęcina z warzywami
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę obraną i pokrojoną w kostkę dynię i cukinię, przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni zeszklić na oliwie posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć aż nabierze jasno brązowego koloru. Następnie wlać 1/2 szkl wody, dodać koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier i pokrojone w kostkę obrane ze skórki pomidory. Dusić pod przykryciem kilka minut. Połączyć z dynią i cukinią, wymieszać, zagotować.