Sposób przygotowania:
Mielone faszerowane kiełbaską i serem
Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Przełożyć do miski. Dodać mięso oraz przyprawy. Wymieszać. Dodać śmietanę i bułkę tartą i wyrobić masę mięsną dokładnie. Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Następnie kiełbaskę obrać z osłonki i pokroić ją w cienkie paseczki. Do ręki wziąć 1/4 masy mięsnej i uformować kotlecik,następnie położyć plaster serka i 2-3 paseczki kiełbasy,zlepić w wałeczek. W podobny sposób zrobić resztę kotlecików. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Nagrzać piekarnik do 225 st i wstawić mięso. Od razu zmniejszyć temp. do 200 st i piec mięso około 20-25 minut. Smacznego!
cris
Cukiereczek13
Cukiereczek13
monikaT83