katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielone kotleciki z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dodatki do kotletów mielonych sprawiają że mielony jest smaczniejszy i wcale nie jest zawsze taki sam .

Mielone kotleciki z dodatkami

Składniki:

Mielone kotleciki z dodatkami

 

  • wieprzowa łopatka 30 dag
  • pieczarki 10-12 średnich szt
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • natka pietruszki posiekana 2-3 łyżki
  • kajzerka namoczona 1 szt
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Mielone kotleciki z dodatkami
Mięso myjemy, osuszamy i mielimy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pieczarki, kukurydzę, odciśniętą bułkę i natkę pietruszki dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko.Wszystkie składniki łączymy i dość mocno doprawiamy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy kotleciki. Obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko tarta jajka