Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pikantne mielone kotleciki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety mielone można smażyć na oliwie lub smalcu.

Pikantne mielone kotleciki z indyka

Składniki:

Pikantne mielone kotleciki z indyka

 

Sposób przygotowania:

Pikantne mielone kotleciki z indyka
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić. Do miski włożyć mięso, dodać zimną kaszę, drobno posiekaną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.