Sposób przygotowania:
Mielone kotleciki z ogórkiem kiszonym
Mięso przełożyć do miski. Na talerz lub inna miskę zetrzeć na dużych oczkach ogórki i wycisnąć z nich sok i przełożyć do mięsa. Cebulę obrać i także zetrzeć na dużych oczkach i również odcisnąć sok i dodać do miski. Wsypać paprykę słodką,bazylię oraz sól i pieprz. Wbić jajko i wymieszać. Stopniowo dodawać bułkę tartą i wyrabiać masę mięsną. Masa powinna być zwarta ale nie zbita. Uformować kotleciki i odłożyć na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać margarynę. Na talerz wysypać bułkę tartą i obtaczać mięso. Kłaść na patelnię i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem. Smacznego!
MagdaMM
monikaT83