Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mielone kotleciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mielone kotleciki najlepiej podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i surówką.

Mielone kotleciki z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone kotleciki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone kotleciki z pieczarkami
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki pokrojone w kostkę i lekko podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać pieczarki, jajko, bułkę tartą, kaszę mannę, rozgnieciony czosnek, sol i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Mielone kotleciki z pieczarkami
Etap 1
Mielone kotleciki z pieczarkami
Etap 2
Mielone kotleciki z pieczarkami
Etap 3