Sposób przygotowania:
Mielone kulki pod serową czapą
Cebulę kroimy w kosteczkę i rumienimy na łyżce oleju, a po studzeniu mielimy razem z mięsem i bułką. Do masy dodajemy resztę składników i przypraw, dokładnie wyrabiamy. Następnie mięso dzielimy i formujemy kuleczki - wielkość zależy od was, ale im większa tym dłużej musi sie smażyć. Każdą kuleczkę obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju** ze wszystkich stron. Obracając mięso po raz ostatni, nakładamy na każdą kuleczkę gruszkę (można ominąć, lub zamienić) i po plasterku sera. Patelnię przykrywamy i smażymy przez chwilę, do rozpuszczenia sie sera Można posypać zieleniną , u mnie rzeżucha Smacznego:) Moje uwagi: *Ilość sera zależy od tego jak duże kuleczki zrobicie, ** oleju nie może być więcej niż do 1/3 wysokości kuleczek *** możemy użyć sera łagodnego, ale nakładamy go po usmażeniu całych kuleczek, i smażymy jeszcze około 1-2 minut