katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielone w sosie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podajemy jako dodatek do obiadu.

Mielone w sosie 4

Składniki:

Mielone w sosie 4

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie 4
Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy 1/2 drobno pokrojonej cebuli, wodę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku i zarabiamy masę. Formujemy kotleciki i otaczamy w mące. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i umyte pieczarki. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i dusimy około 20 min. Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.