czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mielone z farszem gryczano-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zwykłe kotlety z niezwykłym i bardzo zdrowym nadzieniem. Gorąco polecam!!

Mielone z farszem gryczano-pieczarkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone z farszem gryczano-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Mielone z farszem gryczano-pieczarkowym
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. 1/2 szkl. bułki tartej zalać letnią wodą, odstawić na 5 min. Mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną bułką tartą, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę robno posiekać, podsmażyć wraz z pieczarkami. Dodać kaszę oraz natkę. Doprawić do smaku. Łyżką nabierać troszkę mięsa, spłaszczyć, nałożyć farsz i sklepić, formując kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
Mielone z farszem gryczano-pieczarkowym
Cebulę i pieczraki podsmażamy na odrobinie oleju
Mielone z farszem gryczano-pieczarkowym
Wszystkie skladniki dokładnie mieszamy .