zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z kaszą jęczmienną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

mielone z dodatkiem kaszy jęczmiennej

Mielone z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kaszą jęczmienną
Mięso po umyciu zmielić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Te składniki umieścić w misce, dodać kaszę i resztę składników i wyrobić masę mięsno kaszową. Z tej masy formować kotlety dowolnego kształtu ( ja zrobiłam podłużne ), panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na złoto brązowy kolor z każdej strony. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Mielone z kaszą jęczmienną
wszystkie składniki na kotelty umieścić w misce
Mielone z kaszą jęczmienną
po dodaniu przypraw wyrobić masę mięsną.
Mielone z kaszą jęczmienną
formować kotelty i panierować a następnie smażyć
Mielone z kaszą jęczmienną
smażyc kotlety na oleju na złoto brązowy kolor