zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z kolorowymi dodatkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mielone nie muszą być nudne ....

Mielone z kolorowymi dodatkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z kolorowymi dodatkami

 

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
  • 2 jajka
  • 1/3 szk wody
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Dodatkowo :
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Mielone z kolorowymi dodatkami
Mięso umyć i pokroić na kawałki. Marchew i cebulę obrać i umyć, kapustę pokroić na kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W maszynce do mięsa na grubym sitku zmielić mięso razem z cebulą i marchewką a także kapustą pekińską. Do zmielonych składników dodać czosnek, rzeżuchę, jajka oraz pozostałe składniki oraz przyprawy i wyrobić masę. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto brązowy kolor. Podawać gorące z surówką i ziemniakami.
Mielone z kolorowymi dodatkami
w misce umieścić przygotowane składniki na kotlety
Mielone z kolorowymi dodatkami
po doprawieniu składników wyrobić masę ...
Mielone z kolorowymi dodatkami
formowac okrągłe kotlety panieorwac i smazyć z obu stron

Tagi:

jajko tarta jajka