beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Mielone z parówką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne mielone nadziane parówką

Mielone z parówką

Składniki:

Mielone z parówką

 

  • mięso mielone 40 dag
  • bułka 1 sztuka
  • mleko 1 szklanka
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • parówki 2-3 sztuki
  • pietruszka 1/4 pęczka
  • bułka tarta do panierki
  • sól do smaku
  • olej do smaku
  • pieprz do smaku
  • ser żółty 1-2 plastry

Sposób przygotowania:

Mielone z parówką
Bułkę namoczyć w mleku. Po czym odciśniętą bułkę dodać do mięsa mielonego.Cebulę obrać, drobno pokroić i również dodać do masy mięsnej. Wbić jajko. Zarobić masę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Parówki obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Żółty ser pokroić w niewielkie słupki. Natomiast pietruszkę umyć i drobno posiekać. Kulki masy rozpłaszczać na dłoni zwilżonej wodą i nakładać na nią kawałek parówki, słupek sera i trochę posiekanej pietruszki. Uformować kotleciki i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.