Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Mielony nadziany warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne grillowane kotlety mielone nadziane po brzegi zdrowymi i pysznymi warzywami. Smacznie i kolorowe danie :) Wiosenne ,akurat na tę porę roku.

Mielony nadziany warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mielony nadziany warzywami

 

 

 

  • nadzienie:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielony nadziany warzywami
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Przyprawić. Dokładnie wyrobić. Cukinię i obrane pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por,paprykę czerwoną i żółtą pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa przez 5 minut. Wystudzić. Z mięsa uformować niewielką kulkę i spłaszczyć na dłoni,nałożyć farsz i zlepić tworząc kotlet. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.Smacznego ! :)
Mielony nadziany warzywami
Etap 1- Nadzienie warzywne do kotletów mielonych