Sposób przygotowania:
Mielony z kapuścianą niespodzianką
Grzyby wypłukać ,zalać gorącą woda, moczyć ok. 10 minut. W tej samej wodzie grzyby ugotować, wystudzić i pokroić. Kapustę odcisnąć, postawić do gotowania. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę , zeszklić. Dodać obgotowaną kapustę, posolić. Dodać grzyby, podlać wywarem z grzybów i wszystko dusić do miękkości kapusty. Wystudzić. Dodać tartą bułkę, jajko, wymieszać i doprawić do smaku. Do mięsa dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną cebulę i jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odrywać kawałki mięsnej masy, nakładać po łyżce, dwie farszu, formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.