Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Mielony ze słodką wkładką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czasem fajnie jest w zwykłym kotlecie znaleźć niespodziankę.

Mielony ze słodką wkładką.

Składniki:

Mielony ze słodką wkładką.

 

Sposób przygotowania:

Mielony ze słodką wkładką.
Do mięsa dodajemy sól, pierz startą cebulę oraz wodę i energicznie mieszamy. do momentu aż mięso wchłonie wodę. To znak, że można dać wcześniej namoczoną bułkę i jajeczko. Wyrabiamy chwilkę, sprawdzamy jak jest za rzadkie dosypujemy bułki tartej. Osączamy ananasa z syropu, a żurawinę przelewamy gorącą wodą i też zostawiamy aby lekko wyschła. Na dłoni układamy mięso które lekko rozpłaszczamy, na to ananas. W dziurkę kładziemy łyżeczkę żurawiny i całość zakrywamy mięsem. Lekko dociskamy aby się zlepiło. Smażymy na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu.