Sposób przygotowania:
Mięsne roladki ze szpinakiem.
Filety z kurczaka dokładnie umyłam i osuszyłam.Rozbiłam na cienkie płaty uważając by nie podziurawić mięsa. Szpinak opłukałam i osuszyłam na ściereczce lnianej. Każdy filet oprószyłam z obu stron przyprawą do kurczaka.Na każdym ułożyłam na całej długości po dwa liście szpinaku. Na szpinaku,na krótszym brzegu mięsa położyłam po plasterku pomidora suszonego i po dwa słupki sera mozzarella.Można posolić i opieprzyć od środka. Zwinęłam całość w rulony,przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do lodówki na godzinę. Piekarnik nastawiłam na 200 stopni,by się nagrzał. Na patelni rozgrzałam olej a rulony z mięsem oprószyłam mąką pszenną.Nadmiar jej otrzepałam i tak przygotowane mięso smażyłam ze wszystkich stron, delikatnie przewracając. Przełożyłam je do naczynia do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na ok.15-20 minut. Gorące podałam z ziemniakami i mizerią z sałaty i rzodkiewki.
edytaha