Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, aromatyczne, wegetariańskie danie z czerwonej soczewicy oraz warzyw. Zasmakuje nie tylko osobom nie jedzącym mięsa.

Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią
Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy drobno posiekany czosnek oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem pieprzu. Mieszamy i podsmażamy przez minutę, a następnie przekładamy zawartość patelni do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy.

Dodajemy soczewicę dokładnie wypłukaną pod bieżącą wodą oraz pomidory z puszki. Gotujemy 10 minut.

Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników.

Gotujemy 15 minut. Doprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kleksami śmietany.
Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią
Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie.
Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią
Mieszamy i podsmażamy przez minutę, a następnie przekładamy zawartość patelni do garnka.
Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią
Dodajemy soczewicę dokładnie wypłukaną pod bieżącą wodą.
Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników. Gotujemy 15 minut.

Tagi:

potrawka danie