Sposób przygotowania:
Potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią
Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy drobno posiekany czosnek oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem pieprzu. Mieszamy i podsmażamy przez minutę, a następnie przekładamy zawartość patelni do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
Dodajemy soczewicę dokładnie wypłukaną pod bieżącą wodą oraz pomidory z puszki. Gotujemy 10 minut.
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników.
Gotujemy 15 minut. Doprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kleksami śmietany.
Dodajemy soczewicę dokładnie wypłukaną pod bieżącą wodą oraz pomidory z puszki. Gotujemy 10 minut.
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników.
Gotujemy 15 minut. Doprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kleksami śmietany.