Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Mięsny Bochenek z Pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna pieczeń wieprzowa z pieczarkami

Mięsny Bochenek z  Pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mięsny Bochenek z Pieczarkami

 

  • 1/2 mięsa mielonego z łopatki
  • 1/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • mielone chilli do smaku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 20 małych pieczarek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • oliwa do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mięsny Bochenek z Pieczarkami
Pieczarki podsmażyć na odrobinie oliwy i osączyć z powstałego płynu. Mięso mielone wyrobić z jajkiem, bułką tartą ,rozmarynem , winem i doprawić do smaku solą, chilli i pieprzem świeżo zmielonym.Posiekaną cebule zeszklić i wymieszać z mięsem.Z mięsnej masy uformować bochenek i powciskać w niego pieczarki .Mięsny bochenek piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. jedna godzinkę.
Mięsny Bochenek z  Pieczarkami
Z przyprawionego mięsa mielonego uformować bochenek