Sposób przygotowania:
Mięsny placek z warzywami
Piekarnik włączyć na 200st. Chleb tostowy namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule i czosnek posiekać, tak samo świeże zioła. Mięso mielone wymieszać z chlebem, cebulą, czosnkiem, ziołami, jajkiem, sproszkowanymi paprykami, solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym na jednolitą zwartą, masę. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować masę. Włożyć do piekarnika na 15minut. W tym czasie pokroić papryki, pomidora w kostkę. Keczup wymieszać ze śmietanką. Podpieczony placek wyjąć i posmarować masą keczupową, na wierzchu rozłożyć pokrojone warzywa, posypać kukurydzą i startym serem oraz odrobiną ziół. Wstawić do piekarnika na 40 minut zmniejszając temp do180st. Smacznego.