Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3212]

Mięso baranie z fasolą i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Baranina z fasolą jest smaczna i bardzo sycącą.

Mięso baranie z fasolą i marchewką

Składniki:

Mięso baranie z fasolą i marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso baranie z fasolą i marchewką
Fasolę umyć i zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie ugotować, gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę tak jak na gulasz. Na patelni rozgrzać olej razem z masłem, włożyć mięso i obrumienić. Mięso przełożyć do garnka, dodać rosół i dusić pod przykryciem. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić posiekaną cebulę. Gdy mięso jest pół miękkie dodać cebulę i obraną, pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, liście laurowe, dusić do miękkości. Miękkie mięso wymieszać z ugotowaną fasolą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać, podawać.