Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mięso gotowane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobry pomysł na syte danie. Mięso podawać z ziemniakami i surówką.

Mięso gotowane z pieczarkami

Składniki:

Mięso gotowane z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso gotowane z pieczarkami
Mięso włożyć do wrzącej wody i gotować około 1,5 godz. Następnie dodać obrane i pokrojone w paseczki warzywa i pieczarki, gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć, pokroić na porcje. Warzywa i pieczarki odcedzić, włożyć do garnka, oprószyć mąką, dodać 1 szkl rosołu i zagotować. Odstawić, wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku. Mięso oblać sosem,