zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Mięsko z indyka w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatne mięso z indyka, w sosie paprykowym.

Mięsko z indyka  w sosie paprykowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsko z indyka w sosie paprykowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsko z indyka w sosie paprykowym
Mięso myję i dzielę na odpowiednie kawałki, przekładam do miski i posypuje przyprawami, na koniec wlewam olej , całość mieszam i odkładam do lodówki, na jakieś 2 godziny.

Po tym czasie mięso obsmażam i podlewam gorącą wodą. Gotuję do miękkości. Na koniec zagęszczam skrobią rozmieszaną w śmietanie, i doprawiam.
Mięsko z indyka  w sosie paprykowym
Etap 1 Mięso myję i dzielę na odpowiednie kawałki, przekładam do miski i posypuje przyprawami, na koniec wlewam olej
Mięsko z indyka  w sosie paprykowym
Etap 2 Po tym czasie mięso obsmażam i podlewam gorącą wodą. Gotuję do miękkości. Na koniec zagęszczam skrobią