Sposób przygotowania:
Indycze z szybkowaru w delikatnym sosie
Mięso z indyka ( u mnie z udźca) myje i dzielę na kawałki, każdy około 20-25 dkg . Przekładam do miski. Dodaję sos sojowy i resztę przypraw, kostkę bulionową rozkruszam. Wszystko dokładnie mieszam. Nakrywam folią i wstawiam do lodówki, na przynajmniej 2 godz.czym dłużej tym lepiej. Następnie jeszcze raz dokładnie mieszam, przekładam do szybkowaru, gotuje jakieś 18 minut od wzrostu ciśnienia. Po tym czasie wyjmuję mięso i zagęszczam powstały sos skrobią kukurydzianą i śmietaną. Doprowadzam do zagotowania cały czas mieszając, gotuję z 2 minutki. Podaję z ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze, tym razem z brokułem.
evita0007
zbysiowa
Też daję dużo cebuli, wtedy miksuję sosik, a to było na szybko;)
Co do km... damy radę, i tak misia ma najdalej hahhahaaaaaaaaa
evita0007
Łał to super ^^ mam bliżej hihi ;)
misia5
zbysiowa
Hahhaaa. no ta odległość mnie przeraża:))
misia5
A może kurierem mi prześlesz?:)
zbysiowa
Zepsuje się zanim dotrze hihi;)
misia5
Musi być jakiś sposób:) Już wiem:) Ty je zrobisz, ostudzisz, wpakujesz do lodówki turystycznej ( ona długo utrzymuje zimno wszak lód w niej jest) i dasz instrukcję jak się z tym obejść ,by wyglądało jak na zdjęciu:) Kurier ma dobę na dostarczenie, przesyłki, a tyle wytrzymuje jedzonko w tej lodówce:)
zbysiowa
To ja wolę Ciebie zaprosić, chyba dojdziesz w pół godziny :D
misia5
hahahahaha tyle czasu to dojazd do miasta powiatowego zajmuje:) a gdzie tam do Ciebie