Sposób przygotowania:
Kawałki indyka w pikantnym sosie
Mięso myję i dzielę na średniej wielkości kawałki . Użyłam mięsa z udźca indyka. Cebulę , marchew i czosnek obieram .
W garnku topię smalec i podsmażam cebulę , dodaję mięso, plasterki czosnku, kawałki marchwi, duszę całość aż mięso puści sok. Po tym czasie dodaję przyprawy, mieszam i podlewam gorącą wodą. Gotuję pod przykryciem około godziny, do miękkości mięsa.
Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam skrobią rozmieszaną ze śmietaną. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą. Całość doprowadzam do wrzenia .
Podałam z brązowym ryżem i ogórkami konserwowymi.
W garnku topię smalec i podsmażam cebulę , dodaję mięso, plasterki czosnku, kawałki marchwi, duszę całość aż mięso puści sok. Po tym czasie dodaję przyprawy, mieszam i podlewam gorącą wodą. Gotuję pod przykryciem około godziny, do miękkości mięsa.
Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam skrobią rozmieszaną ze śmietaną. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą. Całość doprowadzam do wrzenia .
Podałam z brązowym ryżem i ogórkami konserwowymi.
zufikowo
zbysiowa
Już pakuję hahaaa:)