Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mieszane danie z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawę najlepiej przygotować w szybkowarze. Przed podaniem posypać drobnymi grzankami z chleba i różnymi przyprawami.

Mieszane danie z soczewicą

Składniki:

Mieszane danie z soczewicą

 

 

Sposób przygotowania:

Mieszane danie z soczewicą
Soczewicę, uprzednio namoczoną, pokrojoną w ćwiartki cebulą, czosnkiem, pokrojona grubo marchewką i selerem gotowac do miękkości w 3-4 dl wody z dodatkiem liścia laurowego i szczypty rozmarynu. Ściągnąć przykrywkę, dodać tartą skórkę z cytryny i ponownie zagotować. Warzywa i soczewicę rozgnieść i podac do kiełbasy lub parówek.