Sposób przygotowania:
Migdałowa skorupka na cienkim spodzie
Przygotuj kruche ciasto: make przesiej na stolnicę. Dołóż masło. Składniki posiekaj nożem, aż powstaną grudki. Następnie dodaj żółtka, śmietanę i cukier. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Wylep ciastem spód brzegi płytkiej formy, wyłożonej pergaminem. Placek gęsto ponakłuwaj widelcem i piecz 12 minut w temperaturze 200 stopni. Jabłka obierz, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij na kawałki i rozgotuj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gorącą masę jabłkową wymieszaj z proszkiem budyniowym. Rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Posyp płatkami migdałowymi. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz jeszcze przez 20-25 minut. Gotowe ciasto posyp cynamonem i udekoruj skórka pomarańczową.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Wylep ciastem spód brzegi płytkiej formy, wyłożonej pergaminem. Placek gęsto ponakłuwaj widelcem i piecz 12 minut w temperaturze 200 stopni. Jabłka obierz, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij na kawałki i rozgotuj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gorącą masę jabłkową wymieszaj z proszkiem budyniowym. Rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Posyp płatkami migdałowymi. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz jeszcze przez 20-25 minut. Gotowe ciasto posyp cynamonem i udekoruj skórka pomarańczową.