alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Migdałowe rogaliki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Małe pyszne migdałowe rogaliki.

Migdałowe rogaliki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Migdałowe rogaliki

 

  • 50 gr migdały zmielone,
  • 50 gr czekolada gorzka,
  • 170 gr mąka pszenna,
  • 1 łyżka kakao,
  • 30 gr cukier,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 1 szt żółtko jaja,
  • 100 gr masło

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe rogaliki
Wszystkie składnik zagnieść na jednolitą masę.Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki. Z ciasta uformować wałek grubości małego palce ,pokroić i uformować małe rogaliki.Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 160 st 15 min. Zimne rogaliki udekorować lukrem lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą .
Migdałowe rogaliki
Ciasto robi się bardzo szybko i jest łatwe w formowaniu
Migdałowe rogaliki
Formując rogaliki należy je zrobić malutkie.W czasie pieczenia trochę urosną.