mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Migdałowe serduszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszne ciasteczka na każdą okazję

Migdałowe serduszka

Składniki:

Migdałowe serduszka

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe serduszka
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Do miski wrzucić jajka, żółtko, cukier i zmiksować na puszystą masę. Dodać rdzeń wanilii, zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, wyrobić jednolite ciasto. Na stolnicę wysypać troszkę mąki, przełożyć na nią ciasto, zagnieść, rozwałkować na 0,5cm placek. Foremką wykroić serduszka. Na blasze rozłożyć pergamin. Wiśnie przekroić na połówki. Migdały pokroić w słupki. Ciastka ułożyć na blasze. Ciasteczka posmarować mlekiem. Na środku każdego serduszka ułożyć połówkę wiśni. Udekorować w kształt "słoneczka" słupkami migdałów. Migdały i wiśnie lekko wcisnąć w ciasto. Ciastka piec 15minut.

Tagi:

jajko jajka