Sposób przygotowania:
Migdalowiec na herbatnikach
Płatki migdalów podsmażamy na patelni aby sie zrumienily. Do mleka dodajemy mąke pszenna i ziemniaczaną, budyn, jajko i oba cukry - gotujemy z tego budyn, ciagle mieszajac. Po wystygnieciu budyniu łączymy go z utartym masłem.
Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.
blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi
Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.
blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi