Sposób przygotowania:
Migdałowy wianuszek z kremem
Ciasto: jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wlewamy masę do formy z kominkiem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Krem: kaszę i cukier zalewamy mlekiem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Zagotowujemy, aż zgęstnieje, dodajemy olejek, mieszamy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po łyżce kaszy. Ciasto przekrawamy na 3 blaty. Smarujemy każdą kremem, składamy, smarujemy całe ciasto na około. Posypka: na patelni mieszamy masło z olejkiem i cukrem, wsypujemy płatki, prażymy aż będą złote. Studzimy. Posypujemy dokładnie całe ciasto na około. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny.