IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Miks pieczarkowo-ryżowy z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwe i szybkie coś innego niż zwykle.

Miks pieczarkowo-ryżowy z ananasem

Składniki:

Miks pieczarkowo-ryżowy z ananasem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Miks pieczarkowo-ryżowy z ananasem
Ryż gotujemy przez ok. 10 minut, przepłukujemy wodą i pozostawiamy do odsączenia. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na niewielkim ogniu przez około 5 minut. Kukurydzę i ananas odsączamy. Krążki owocu kroimy na niewielkie cząsteczki i wraz z ryżem dodajemy do smażących się pieczarek. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Smażymy jeszcze przez 15-20 minut często mieszając.

Tagi:

ryż