Sposób przygotowania:
Milky way
Ze składników na ciasto, żółtka oddzielić od białek, a następnie cukier kryształ rozpuścić w letniej wodzie, dodać żółtka i utrzeć mikserem, a potem wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, olej, zmiksować, a następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na końcu wmieszać do masy kakao. Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną dużej, prostokątnej formy i piec około 30-40 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka, a po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. W między czasie cukier kryształ i waniliowy zagotować z mlekiem na małym ogniu, aby cukier dobrze się rozpuścił, a następnie gotować około 3 minut. Po tym czasie zdjąć mleko połączone z cukrem z ognia i dodać do tego dwie łyżeczki masła, wymieszać, aż do jego rozpuszczenia. Masę pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto przekroić wzdłuż na pół. Kiedy masa ostygnie zmiksować ją i dodawać do niej cały czas ucierając po kawałku reszty miękkiego masła, aż do jego wyczerpania. Potem powoli wsypywać mleko w proszku i miksować do momentu, aż masa będzie jednolita. Tak przygotowany krem wyłożyć na spód ciasta, przykryć wierzchem i polać polewą przygotowaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
luna
msewka
Sarenka
jovi
Jest pyszne, szczególnie kremik:) Polecam:)
Bahus
MIUCCIA
bajtek
Natala1210
Mooi26
misia53