Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Minestrone genueńska

         
ocena: 4/5 głosów: 1

W garnku na podgrzanym oleju przesmażyć pokrojony boczek. Dodawać kolejno pokrajane w

Minestrone genueńska

Składniki:

Minestrone genueńska

 

  • 150 g zielonego groszku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 marchewki
  • 3 selery
  • 200 g boczku
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 główki małej zielonej kapusty
  • 200 g kabaczka
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g ryżu
  • 1 łyżka pietruszki
  • 1 łyżka szałwii
  • 1 łyżka estragonu
  • 150 g tartego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Minestrone genueńska
W garnku na podgrzanym oleju przesmażyć pokrojony boczek. Dodawać kolejno pokrajane w kostkę marchew, selery, cebulę, czosnek. Gdy cebula zmięknie dodać ok 2 l wody i resztę składników i gotować około 40 minut, po czym dodać ryż i zioła, gotować jeszcze około 20 minut. Gdy wszystko miękkie doprawić sola i pieprzem, posypać startym serem.

Tagi:

ryż sery tarta ser