Sposób przygotowania:
Mini naleśniczki
Ciasto na naleśniki: Do wysokiego naczynia wlać mleko dodać żółtka i cukier, ubić mikserem do spienienia, następnie dosypać sól i przesianą mąkę jeszcze raz wszystko dokładnie ubić i odstawić na kilka minut, aby ciasto odpoczęło, po tym czasie delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek. Patelnię najlepiej taką na której możemy smażyć bez tłuszczu dobrze nagrzać i wlewając na nią po 1 łyżce ciasta malutkie naleśniki. Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietaną ubić z żelatyną, serek utrzeć z sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny i 1 łyżeczką drobniutko startej skórki cytrynowej, połączyć z ubitą śmietaną, masę serową wstawić na kilka minut do lodówki aby nam zgęstniała. Ciepłe naleśniczki przekładać masą serową, po wierzchu można delikatnie posypać cukrem pudrem i skórką z cytryny .