Sposób przygotowania:
Mini pizze z pieczarkami
Mąkę należy przesiać,dodać sól oraz oliwę z oliwek lub olej,może być rzepakowy. Do 2/3 szklanki letniej wody dodajemy drożdże i cukier,mieszamy. Gotowy roztwór wlewamy do mąki i wyrobić elastyczne,gładkie ciasto. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10-15 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na porcje,rozwałkowujemy na małe placki,które odstawiamy na parę minut,również do wyrośnięcia. Między czasie smażymy pokrojone pieczarki razem z pokrojoną cebulką,doprawiamy do smaku.Na wyrośnięte pizze wykładamy farsz z pieczarek ,posypujemy startym,żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni C przez 10-12 minut. Polewamy ketchupem.
KasiaJulcia
zewa
zewa
2milutka
Ewciu to samo myślę ..stanowczo za dużo!
BSz
zewa
Dzięki za odpowiedź :)