Sposób przygotowania:
Mini-placuszki dyniowe imprezowe
Aby przygotować puree z dyni - kroimy ją w podłużne części, ze skórą umieszczamy w piecyku rozgrzanym do 200 stopni na ok 30 minut, aż zmięknie. Obiermy ze skóry i miksujemy - puree z dyni gotowe. Studzimy. Miksujemy kaszę z jajkiem i maślanką na gładką masę. Dodajemy do nirj mąkę, sodę, starty czosnek, olej i przyprawy i dalej miksujemy na gładko. Masa będzie dość gęsta. Odstawiamy na pół godziny aby masa odpoczęła i związała. Smażymy placuszki na posmarowanej tłuszczem (lub bez) patelni, porcja 1 łyżka ciasta/ 1placuszek. Smażymy na złoty kolor po obu stronch. Na przestudzone dajemy kleks gęstego jogurtu i posypujemy sezamem i nitkami chili.
kołczu
zufikowo
kołczu napisał(a):
Ela Dz
zufikowo
Ela Dz napisał(a):