Sposób przygotowania:
Mini pulpeciki z warzywami w sosie
Mięso doprawiamy przyprawami i mieszamy z jajkiem.Fix wysypujemy do szklanki i zalewamy ciepłą wodą,czekamy aż napęcznieje i dodajemy do masy,dokładnie wyrabiamy,jeśli zachodzi taka potrzeba dodajemy troszkę bułki,ale tylko tyle aby można było formować małe pulpety.Warzywa oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę,tak samo grzyby;wszystko wrzucamy do wrzącej wody(ok.1 l.),która powinna zajmować ok.pół garnka.Do podgotowanych warzyw dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy,dodajemy cukier i ocet.Sos powinien mieć lekko pikantny-słodkawy smak.Do niego wrzucamy małe,wielkości orzecha włoskiego pulpety,które formujemy wilgotnymi dłońmi.Gotujemy na małym ogniu,aż warzywa będą miękkie i nasze pulpeciki ugotowane.Podajemy z ziemniakami,lub ryżem i sałatą.
SMACZNEGO.
SMACZNEGO.
msewka
Sarenka