Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mini tarty z mięsem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, sycące tarty mięsem mielonym.

Mini tarty z mięsem i mozzarellą

Składniki:

Mini tarty z mięsem i mozzarellą

 

 

  • 400g mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 pomidor
  • 200g mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

Mini tarty z mięsem i mozzarellą
Ze składników ciasta zagnieć szybko kruche ciasto. Zafoliuj i włóż do lodówki na ok. 30 min. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoto na oleju. Dodać mięso mielone, posiekanego pomidora, smażyć kilkanaście minut. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą, pieprzem i oregano do smaku. Ostudzić. Ciastem wylepić małe foremki do tart lub kokilki. Nakłuć widelcem i podpiec ok. 15 min. w 180 st. Wyłożyć nadzienie, przykryć plastrem mozzarelli. Piec 20-25 min. w temp. 170 st. C