SUPERPRZEPIS

Mini torcik z patelni

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Mini torcik z patelni Więcej zdjęć (5)

Torcik pieczony , a raczej smażony na patelni..

Składniki:

Mini torcik z patelni

 

Sposób przygotowania:

Mini torcik z patelni
Ciasto

Zagnieść  ciasto dodając tyle mąki,żeby dało się  bez trudu wałkować.Podzielić na części [najlepiej brać po kawałku ciasta i wałkować na cienki placek , ja dodatkowo wykrawałam kółko przy pomocy talerzyka i wyszło mi 12 takich placuszków] i piec a raczej smażyć  pojedyńczo na suchej patelni z obu stron.

Masa

2 szkl .mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym ,a resztę mleka wymieszać z mąką i mąką ziemniaczaną . Mleko  wymieszane z mąkami wlać do gotującego się mleka i zagotować cały czas mieszając. Zostawic do wystudzenia. Margarynę utrzeć stopniowo dodając ostudzony budyń. Masą przełożyć placki i dowolnie dekorujemy.Najlepiej smakuje na drugi dzień , wtedy placki nasiąkną trochę masą budyniową.
Mini torcik z patelni
Etap 1
Mini torcik z patelni
Etap 2
Mini torcik z patelni
Etap 3
Mini torcik z patelni
Etap 4