Sposób przygotowania:
Mini torcik z patelni
Ciasto
Zagnieść ciasto dodając tyle mąki,żeby dało się bez trudu wałkować.Podzielić na części [najlepiej brać po kawałku ciasta i wałkować na cienki placek , ja dodatkowo wykrawałam kółko przy pomocy talerzyka i wyszło mi 12 takich placuszków] i piec a raczej smażyć pojedyńczo na suchej patelni z obu stron.
Masa
2 szkl .mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym ,a resztę mleka wymieszać z mąką i mąką ziemniaczaną . Mleko wymieszane z mąkami wlać do gotującego się mleka i zagotować cały czas mieszając. Zostawic do wystudzenia. Margarynę utrzeć stopniowo dodając ostudzony budyń. Masą przełożyć placki i dowolnie dekorujemy.Najlepiej smakuje na drugi dzień , wtedy placki nasiąkną trochę masą budyniową.
Zagnieść ciasto dodając tyle mąki,żeby dało się bez trudu wałkować.Podzielić na części [najlepiej brać po kawałku ciasta i wałkować na cienki placek , ja dodatkowo wykrawałam kółko przy pomocy talerzyka i wyszło mi 12 takich placuszków] i piec a raczej smażyć pojedyńczo na suchej patelni z obu stron.
Masa
2 szkl .mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym ,a resztę mleka wymieszać z mąką i mąką ziemniaczaną . Mleko wymieszane z mąkami wlać do gotującego się mleka i zagotować cały czas mieszając. Zostawic do wystudzenia. Margarynę utrzeć stopniowo dodając ostudzony budyń. Masą przełożyć placki i dowolnie dekorujemy.Najlepiej smakuje na drugi dzień , wtedy placki nasiąkną trochę masą budyniową.